Kuten aavistelinkin, ettei aikani vain riitä joka paikkaan, niin kävi myös tämän projektin kanssa. Mutta päätin olla sitkeä ja pienistä tauoista huolimatta otan itseäni niskasta kiinni ja palaan näppäimistön ääreen :)

Asuntomessuista siis!

messut.jpg-normal.jpg

Jyväskylän asuntomessuilla Kannustalon Lato kiinnosti omakotitaloista eniten ja myös paljon mainostettu "äijä" herätti mielenkiinnon.

Olimme hyvin varustautuneitä messulehdillä ynnä muilla, mutta huomasin hieman ehkä pettymykseksikin, että messulehti ehkä harhaanjohti monen sisustuksen kanssa. Tai sitten kuvittelen? Ehkä ajukoppa teki omia ajatuksia kuvien perusteella, jotka sitten eivät täyttäneetkään kaikkia odotuksia livenä?

Kaikki, tai ainakin tosi moni sisustus oli valkoinen, johon oli "mausteena" jotain väriä, Blahh! Kuinka tylsää! Ja olen huomannut myös, etteivät ihmiset koskaan valitse lattiamateriaaleiksi mitään uutta ja ihmeellistä. Miksei? Jokaisessa oli joko laminaattia, vinyylikorkkia tai betonia... eihän näissä mitään vikaa, mutta miksi ne olivat valkoisia/vaaleita, melkein kaikki? Jos saan haaveilemani betonilattian, niin siihen kyllä maalataan vaikka taidetta ;) Mikä olisikaan hienompi kuin Lemmyn kasvokuva keskellä olohuonetta, WOW!

Yksi ainoa kohde oli suoraan sellainen jossa oli jotain ajatusta, pintamateriaalien mielenkiintoa ja väriyhdistelmiä oli oikeasti mietitty, ja se oli ÄIJÄ! Messujen ainoa kohde, jonne olisin voinut muuttaa samontein, enkä olisi narissut kaikista tehtävistä muutoksista. Siellä ihminen viihtyy; betonia, terästä.... >D No ehkä muutama ylilyönti sinne tänne, mutta se olikin poikamiesboxi ;)

Messut kokonaisuutena olivat hyvin samantapaiset kuin edellisinäkin vuosina. Tänä vuonna koimme hieman pettymyksenä ei-omalaatuiset ratkaisut taloissa. Tarkoitan, että messukohteiden pitäisi mielestäni olla ns. edustus/mallikappaleita, joilla näytetään mitä meidän tehtaalla voidaan perusmallien lisäksi tehdä, eikä työntää joka toiseen kohteen keittiöön samaa puustellin keittiötä. Suurinosa kohteista meni yhden pysähdyksen taktiikalla; kävelemällä läpi, seisahdus keittiössä TAI kylpyosastolla ja ulos.

Joo, kyllä varmaankin asukkaalla on jotain sananvaltaa minkälainen kaapinovi laitetaan minnekkin, mutta luulisin, että neuvottelemalla (mm. hinnasta) esim tapettiedustajat saisivat asiakkaalle jotain erikoista myytyä ja samalla näyttää omaa osaamistaan. Äijä-kohde oli aika hyvä esimerkki. Sen oli suunnitellut sisustussuunnittelija Milla Alftan, joka valitsi sopivat materiaalit välittämättä mihin niitä yleensä käytetään. Aikaisemmin minulla ei käynyt mielessänikään nostaa teräslevyä keittiön välitilaan, vaan olisin kiltisti laattakaupassa hipistellyt tuotetta, joka ei herätä minkäänlaisia tunteita.